FORS-ITIS Informatikai és Idegen Nyelvi Oktatási Központ
2019. Szept. 23.
Főoldal
Cégismertető
Tanfolyamok
Tudástár
Elérhetőségek
Vendégkönyv
Fórum


Biztonsági mentés típusok


Vissza a Tudástár oldalra

A rendszergazda egyik legfontosabb feladata a cég adatainak mentése. Erre használható a Windows Server 2003 Backup Utility (NT Backup). Nézzük meg a backup típusait:

Normal backup: Minden kiválasztott fájlt elment, és az archive bitet törli. Az archive bit azt jelöli, hogy a fájl tartalma megváltozott, és menteni kell.

Copy backup: Minden kiválasztott fájlt elment, de az archive bitet nem törli. Rendszerint akkor használjuk, ha akarunk csinálni egy teljes mentést, de nem akarjuk befolyásolni a szokásos mentési stratégiánkat.

Differential backup: Csak azokat a fájlokat menti, amelyek archive bitje fel van kapcsolva. Nem törli az archive bitet, így a következő napi differential backup minden fájlt ment, ami a legutolsó normal backup óta megváltozott. Tehát a visszaállításhoz a legutolsó normal és az azóta készített legutolsó differential backup kell. Lassabb backup, gyorsabb visszaállítás.

Incremental backup: Csak azokat a fájlokat menti, amelyek archive bitje fel van kapcsolva. Törli az archive bitet, így a következő napi incremental backup csak azokat a fájlokat menti, amelyek a legutolsó incremental backup óta megváltoztak. Így a visszaállításhoz a legutolsó normal backup és az azóta készített összes incremental backup kell. Gyorsabb backup, lassabb visszaállítás.

Daily backup: Csak azokat a fájlokat menti, amelyek a backup napján módosítva lettek. Nem törli az archive bitet, általában csak rendkívüli esetekben használjuk és gyors backupra van szükség.

A backupot csak a Backup Operators, Server Operators és az Administrators csoportok tagjai hajthatják végre. A backup indítása:

1. Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Backup
2. Kattintsunk az Advanced mode linkre, majd a Backup fülre.
3. Válasszuk ki, hogy mit szeretnénk menteni, és hogy hová.4. Kattintsunk a Start Backup gombra.5. Kattintsunk az Advanced gombra, és állítsuk be a backup típusát, a Verify data pedig ellenőrizni fogja a backup fájlt az elkészülése után.6. Kattintsunk az OK gombra, majd a Start Backup gombra. 7. A Report gombra kattintva megnézhetjük a backup logot.Vissza a Tudástár oldalraInduló tanfolyamok
» Windows Server 2016
» Windows Server 2019
» Exchange Server 2016
» SQL Server 2019
» Microsoft Azure
» Cisco CCNA, CCNP
» Linux LPIKedvencek közé!
.
Bejelentkezés:

Név:

Jelszó:

.
.
.
Ön szerint:
Melyik a legkeresettebb?
MCSA
CCNA
MCP
Valami más
A szavazás állása